Användningsområde

Microcement i badrum

Med microcement skapar vi ett exklusivt och unikt badrum efter din smak. Du får en enhetlig, foglös yta som är lätt att rengöra, detta gör det till ett perfekt material för badrum. Microcement kan användas på alla ytor så som golv, väggar, badkar och handfat. Oavsett om du är ute efter en lugn harmonisk yta eller en råare betongkänsla så kan vi skapa ditt drömbadrum med hjälp av olika typer av microcement och appliceringstekniker.

Om man vill renovera ett äldre kaklat badrum med microcement så måste man inte riva ut det tidigare badrummet om tätskiktet är intakt. Man kan istället applicera microcementen ovanpå befintligt kakel och då slippa en massa extra jobb och utgifter

Microcement på golv och väggar

Vårt populäraste material på golv är microdeck. Dess mediumstora korn ger en rå och naturlig betongkänsla och gör även att ytan inte blir för hal på till exempel ett badrumsgolv. Slitstyrkan och repskyddet är mycket bra på microdeck, detta gör att den även passar bra på övriga golv.

Med microcement kan man skapa stora, foglösa ytor utan skarvar som blir lätta att rengöra och underhålla. Microdeck passar utmärkt i offentliga miljöer såsom butiker, restauranger och andra platser med hög trafik. När man har ett färdigt microcementgolv kan man med små enkla medel ändra färg om man så vill, alternativt lägga på ett nytt ytskikt för att få ett nytt och fräscht golv.

På väggar är möjligheterna med microcement oändliga. Du kan välja färg, textur och mönster helt efter egen stil. Oavsett om du är ute efter en effektfull fondvägg eller en harmonisk helhet så kan vi skapa precis vad du vill.

Färger

Microcement kommer i vilken färg du vill. Topciment har redan ett stort urval av färger och utifrån ett färgprov kan vi även skapa exakt den färg ni vill ha.

Finish

MATE (matt):  Ger ett mjukt naturligt utseende och tonar ned färgerna

SATINADO (satin): Ger ett modernt utseende och är vår populäraste finnish

BRILLO (gloss): Ljusar upp och förstärker färgen och ger en marmorliknande effekt

Effekter

Oxidation avser en process där metallpartiklar såsom stål eller koppar tillsätts till materialen och sedan tillåts att oxidera med hjälp av en aktivator för att uppnå en rostliknande effekt. Om du letar efter något originellt och modernt bör du överväga xidation. Oxidationstekniken skapar ett distinkt urbant utseende. Vi kan även skapa andra effekter med hjälp av metallic paint eller glaze i koppar, stål, guld, silver och mässing.