Vad är Microcement

Microcement är en kompositbeläggning baserad på cement, vattenbaserade hartser, tillsatser och mineralpigment. Microcement kallas ibland även designcement, microbetong eller microtopping.

Microcement kan appliceras på allt från bänkskivor till golv i offentlig miljö på flera hundra kvadratmeter. Det vanligaste användningsområden för microcement är vid nybyggnation istället för betonggolv, vid badrumsrenovering eller på stora foglösa bänkskivor. Den färdiga ytan får ett exklusivt utseende som är lätt att rengöra och underhålla eftersom den inte har några skarvar där smuts kan fastna.

Eftersom microcement appliceras i ett tunt lager på 2-4mm så påverkas varken byggkonstruktion eller befintliga lister och dörrar av vikt eller tjocklek

Vi kan skapa betongytor i vilken färg ni vill och med flera olika ytbehandlingar. Beroende på vilket av våra material ni väljer kan ni få allt från en slät yta utan struktur till en grov yta som påminner om en rustikare puts.

Mängden liv i slutprodukten beror utöver strukturvalet även på utförande, temperatur, luftfuktighet mm. Med andra ord blir alla ytor unika. När microcementen härdar får den en hård vattenresistent betongliknande yta.

Microbase används alltid som grundprodukt, det är i microbasen styrkan i materialet ligger. Vill man ha en grövre struktur så kan man även använda microbase som slutprodukt. Microbase finns i kornstorlekarna 0,4-0,6mm. Med en grövre bas får man ett hårdare golv med rustikare finish.

Microdeck kan användas på golv, vägg mm. Microdeck ger en mycket slitstark betongyta och är produkten vi rekommenderar på golv som utsätts för hårt slitage. Ytan blir slät med en medium struktur.

Microfino är gjord av extremt fin cement och läggs mycket tunt. Ytan blir helt slät utan porer. Med microfino får man ofta ett något livligare mönster än med microdeck. Microfino är i första hand en väggprodukt men kan även användas på golv.

Microstone är utmärkt för utomhusbruk. Den grövre cementen ger ett putsliknande utseende med en exklusiv look med bra antihalk egenskaper vilket gör att den passar på ytor som annars kan bli hala.